Arabische taal leren – Lesmethode van MADRASY

De Arabische taal leren kan op verschillende manieren. MADRASY heeft de lesmethode aangepast op de manier waarop kinderen het best leren.

Waarom de Arabische taal leren met de lesmethode van MADRASY?

Het geheugen van een kind wordt enorm bevorderd wanneer de leerstof wordt gekoppeld aan plezier. De Arabische taal leren via MADRASY is daarom vooral erg leuk. Onze lesmethode zit vol elementen die de kinderen aanspreken en die passen bij hun belevingswereld.

Een aantal van de voordelen die kinderen nog meer ervaren bij het oefenen op MADRASY zijn:

Een aantal van de voordelen die kinderen nog meer ervaren bij het oefenen op MADRASY zijn
 • Leuke taken en interacties die het kind centraal zetten, met een directe correctie van foutjes.

 • Altijd en overal beschikbaar, waardoor je dagelijks actief kunt zijn met je lesmateriaal.

 • Luisteren, kijken en oefenen met authentiek materiaal. Dit verbetert de uitspraak.

 • Een aantrekkelijke vormgeving die constant doorontwikkeld wordt.

 • Overzichtelijk en gestructureerd.

 • Je kind kan alle onderdelen spelen op de computer, tablet of mobiele telefoon.

De Arabische taal leren met MADRASY: waarom zou jij je kind inschrijven?

Ouders die willen dat hun kinderen de Arabische taal leren hebben hier belangrijke redenen voor. De belangrijkste reden voor veel van deze ouders is dat zij graag zien dat hun kinderen de nobele Koran kunnen lezen en begrijpen. Daarnaast willen de ouders ook dat de kinderen in gezinsverband met familieleden kunnen praten. De Arabische taal leren gaat verder dan het leren spreken en begrijpen van de taal. Het helpt de kinderen ook om hun eigen cultuur beter te begrijpen, om hun communicatievaardigheden te ontwikkelen en dichter bij hun familie te staan.

De Arabische taal leren is iets dat meer belangrijke voordelen biedt, zeker ook met het oog op de toekomst. Verschillende onderzoeken laten tal van voordelen zien van het leren van een tweede taal. Hierbij kun je denken aan een hogere academische prestatie op gestandaardiseerde testen en een toename van empathie en out-of-the-box denken.

Tot de leeftijd van 8 jaar hebben kinderen een natuurlijk vermogen om een tweede taal te leren spreken, met vloeiende grammatica en zonder accent. Na deze leeftijd neemt het vermogen om een vreemde taal onder de knie te krijgen geleidelijk af. Heb je eenmaal een vreemde taal geleerd? Dan wordt het vanzelf makkelijker om ook andere vreemde talen te leren. Dus, hoe jonger je begint met het leren van een vreemde taal aan je kinderen, hoe makkelijker het voor hen zal zijn om de taal te leren én om later ook andere talen eigen te maken.Hierbij is MADRASYeen geweldige eerste stap om de Arabische taal te leren.

Leerdoelen

DeArabische taal leren via MADRASY gaat volgens een effectieve lesmethode. Deze lesmethode is speciaal ontwikkeld om het beste resultaat te behalen.Kinderen die alle niveaus hebben doorlopen kunnen:

 • Arabisch lezen;

 • Arabisch schrijven;

 • communiceren in het Arabisch in een sociale omgeving;

 • de basisgrammaticaregels van de Arabische taal begrijpen;

 • de basisprincipes in de Islam begrijpen;

 • diverse Soera’s uit de Koran reciteren.

De woordenschat, die gedurende het hele programma wordt gebruikt, is zorgvuldig geselecteerd. Wij hebben deze samengesteld uit moderne woorden die vaak worden gebruikt in een sociale omgeving. De methode begint met de absolute basis en bouwt vanaf daar geleidelijk op. Zo kunnen kinderen stapsgewijs de Arabische taal leren op hun eigen tempo.

Meer details over de gewenste onderwerpen per level zijn te vinden onder levels.

Gedurende het hele programma worden de kinderen blootgesteld aan de Arabische taal door combinaties van audio, tekst en foto's. Zo kunnen zij de Arabische taal leren op een begrijpelijke manier, door actief te zijn op het platform. Door directe correctie van foutjes, hints en een heldere uitleg, kan het kind zelfstandig aan de slag.

Zowel ouders als leraren kunnen de ontwikkeling van het kind in de gaten houden en ondersteunen op de onderdelen waar het kind meer moeite mee heeft. Het kind kan op deze manier op een solide manier de Arabische taal leren, in het tempo dat het beste bij het kind past.

De Arabische taal leren: hoe meldt je jouw kind aan?

Inschrijven is heel eenvoudig via de registratie knop. Vervolgens kun je het abonnement kiezen dat het best bij jou past. Wil jij dat meerdere kinderen de Arabische taal leren? Dan profiteer je van een aantrekkelijke gezinskorting! Wil je liever eerst wat beter kennismaken met het platform, kosteloos en zonder abonnement? Meld je dan aan voor een demo account.