Arabisch leren met MADRASY: dit zijn wij!

Arabisch leren met MADRASY: dit zijn wij!

Arabisch leren met MADRASY is een feestje, maar waarom eigenlijk? Wij stellen ons natuurlijk graag aan je voor. Wie of wat is MADRASY nu eigenlijk en hoe maken wij Arabisch leren effectief én leuk tegelijk?

MADRASY is een platform dat is ontwikkeld voor kinderen die Arabisch willen leren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van filmpjes, games en quizzen. Voordat wij begonnen met het platform hebben wij de beschikbare middelen op de leermarkt geanalyseerd. Wij kwamen hierbij tot een belangrijke conclusie. Ouders en leraren hadden behoefte aan meer innovatieve hulpmiddelen om kinderen aan te spreken. De bestaande leermiddelen voor Arabisch leren sloten niet goed aan bij de belevingswereld van de kinderen. Hierdoor werd eigenlijk nooit het maximale resultaat bereikt.

Met dit als uitgangspunt zijn we gestart met het creëren van een hedendaags platform. Het MADRASY platform is voorzien van de juiste hulpmiddelen om de kinderen te begeleiden en te ondersteunen. De redenen om de taal te leren zijn legio. Met dit platform willen we kinderen de mogelijkheid bieden om overal en altijd Arabisch te leren. Dit doen wij op een manier die perfect aansluit bij de belevingswereld van kinderen, door middel van gamification. Zo worden met MADRASY wél de beste resultaten bereikt.

Het platform bevat ook veel downloads, zodat de kinderen ook kunnen oefenen in een schrift.

Our Mission

Onze missie voor Arabisch leren aan kinderen

Onze missie beperkt zich niet tot het Arabisch leren aan kinderen tussen de 6 en 16 jaar. Wij willen de kinderen ook kennis op laten doen over de Islam en er op een leuke manier voor zorgen dat zij de Koran leren reciteren. Een brede missie waar wij ons met enthousiasme voor inzetten. Hierbij houden we als uitgangspunt dat de lesstof op een leuke manier gedoceerd kan worden. Daarnaast zorgen wij ervoor dat het leerproces goed beheerst en overzien kan worden, door zowel ouders als leraren. Met ons platform willen we kinderen vooral veel plezier bieden met het leren van de Arabische taal en over de Islam.

Arabisch is de taal van de nobele Koran. Arabisch leren, en de taal echt goed leren beheersen,zal kinderen op een latere leeftijd helpen om de Koran en Sunna nog beter te begrijpen. Hier willen wij door middel van dit platform onze bijdrage aan leveren.

Daarbij is Arabisch de 4e taal in de wereld en wordt het in veel landen gesproken. Het is de moedertaal van meer dan 350 miljoen mensen. Door de taal te beheersen zullen kinderen met een heel groot deel van de wereldbevolking kunnen communiceren. Arabisch leren is dus leuk voor nu en fantastisch voor later!